Śniadanie i obiad - 25 lutego 2025 r.
Śniadanie
Zupa mleczna pł.owsiane 300 ml (MLE, GLU)
Pieczywo mieszane 120 g (GLU PSZE, GLU ŻYT)
Masło miks 15 g (MLE)
Kiełbasa szynkowa 30 g (GLU,SOJ,MLE,GOR)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU PSZE, MLE)
II śniadanie
Ciasto dietetyczne 40 g (GLU, JAJ)
Obiad
Zupa szpinakowa z ziemniakami 400 g (GLU PSZE,SEL,MLE)
Filet drobiowy panierowany, smażony 100 g (PSZE GLU,JAJ)
Sos koperkowy 70 g (GLU PSZE, MLE)
Ryż got. 200 g
Surówka z marchwi i jabłka 150 g
Kompot z owocami 250 ml